Donat Mg: e vërtetuar
shkencërisht që lehtëson kapsllëkun

Uji natyral mineral Donat Mg është përdorur për të trajtuar kapsllëkun për më shumë se 400 vjet. Një studim klinik i zhvilluar në Gjermani ka vërtetuar shkencërisht se Donat Mg është efikas në stimulimin e tretjes dhe përmirësimin e cilësisë së jetës.*

Donat Mg: e vërtetuar shkencërisht që lehtëson kapsllëkun
Gjatë studimit, më shumë se 94% e subjekteve të testimit dhe 97% e vëzhguesve deklaruan se Donat Mg ishte efikas, tolerohej mirë nga trupi dhe kishte përmirësuar cilësinë e jetës së tyre.

Studim klinik

Studimi përfshinte një grup të rastësishëm subjektesh me probleme me kapsllëkun bazuar në parametrat klinikë. Pas gjashtë javësh, subjektet që konsumuan Donat Mg patën jashtëqitje tre herë më shpesh sesa subjektet nga grupi i kontrollit. Gjatë studimit, më shumë se 94% e subjekteve të testimit dhe 97% e vëzhguesve deklaruan se Donat Mg ishte efikas, tolerohej mirë nga trupi dhe kishte përmirësuar cilësinë e jetës së tyre.

Kapsllëku është një problem i zakonshëm. Gjithkush e ka provuar të paktën një herë në jetën e vet dhe rreth 2% e popullsisë vuan nga probleme kronike me zorrët. Megjithatë, problemet që lidhen me kapsllëkun janë më të shpeshta te gratë dhe të moshuarit.

Prej më shumë se 400 vjetësh, tradita popullore ka rekomanduar pirjen e ujit Donat Mg si mjet lehtësues për këto shqetësime. Tani, një studim klinik i zhvilluar nga Instituti analyze & realize GmbH nga Berlini në Gjermani, ka vërtetuar shkencërisht se Donat Mg është efikas në stimulimin e tretjes.

Për shëndetin tuaj

Ndërsa konsumoni Donat Mg, mos harroni rëndësinë e një diete të shumëllojshme dhe të balancuar dhe një mënyre të shëndetshme jetese:

  • pini dy deri në katër gota ujë në ditë,
  • pini pije të ngrohta në mëngjes,
  • hani më shumë fruta dhe perime,
  • hani kumbulla dhe ushqime me krunde,
  • reduktoni konsumin e bulmetit dhe kafeinës,
  • përfshihuni në aktivitete të rregullta fizike,
  • pini dy gota me Donat Mg në ditë.

* Vlerësimi i sigurisë dhe efikasitetit të ujit mineral natyral Donat Mg në lidhje me funksionin e zorrëve; provë klinike e randomizuar, e kontrolluar me placebo dhe dyfish e verbër – të dhënat e gatshme për publikim.

Sipas Fletores Zyrtare të BE-së Nr. 2005/C59/06, Donat Mg është klasifikuar si ujë mineral natyral i cili përmban magnez, sodium, kalcium, sulfate, karbonat hidrogjeni dhe dyoksid karboni.

Donat Mg ka efekte të shumta pozitive në organizmin e njeriut falë përmbajtjes së tij të lartë në minerale.