Donat Mg: naučno
dokazana pomoć kod zatvora

Prirodna mineralna voda Donat Mg već 400 godina uklanja tegobe povezane sa zatvorom. Kliničko ispitivanje sprovedeno u Njemačkoj sada je i naučno dokazalo da Donat Mg efikasno podstiče varenje i unapređuje kvalitet života.*

Donat Mg: naučno dokazana pomoć kod zatvora
U ispitivanju je više od 94% ispitanika i 97% ispitivača ocijenilo da je Donat Mg efikasan i da ga dobro podnose, kao i da je njihov kvalitet života unaprijeđen.

Kliničko ispitivanje

Kliničko ispitivanje je sprovedeno u skladu sa svim pravilima struke koja važe za klinička ispitivanja lijekova na uzorku lica koja s obzirom na kliničke parametre pate od tegoba sa zatvorom. Učesnici koji su pili Donat Mg poslije šest nedjelja tri puta češće su spontano imali stolicu u poređenju s učesnicima iz kontrolne grupe. U ispitivanju je više od 94% ispitanika i 97% ispitivača ocijenilo da je Donat Mg efikasan i da ga dobro podnose, kao i da je njihov kvalitet života unaprijeđen.

Zatvor je česta tegoba modernog čovjeka, jer nema nikoga ko nije barem jednom u životu imao zatvor, a 2% stanovništva ima hronične tegobe sa stolicom. Od tegoba povezanih s varenjem češće pate žene i stariji.

Za uklanjanje tih tegoba već više od 400 godina tradicionalno se preporučuje Donat Mg, a sada je kliničko ispitivanje instituta analyze & realize GmbH iz Berlina naučno dokazalo da Donat Mg povoljno utiče na varenje.

Za vaše zdravlje

Uz pijenje Donata Mg nemojte da zanemarite značaj raznolike i izbalansirane ishrane, kao i zdravog načina života:

  • popijte dvije do četiri čaše vode dnevno,
  • ujutro pijte tople napitke,
  • jedite više voća i povrća,
  • jedite šljive i mekinje,
  • smanjite unos mliječnih i kofeinskih proizvoda,
  • brinite o redovnoj fizičkoj aktivnosti,
  • pijte 2 čaše Donata Mg dnevno.

*Ocjena bezbjednosti i efikasnosti prirodne mineralne vode Donat Mg na rad crijeva; dvostruko slijepo randomizovano kliničko ispitivanje s kontrolom placebom – podaci spremni za objavljivanje.

Prema Službenom listu Evropske unije 2005/C59/06 Donat Mg je prirodna mineralna voda koja sadrži magnezijum, natrijum, kalcijum, sulfate, hidrogen karbonat i ugljen dioksid.

Zahvaljujući visokom sadržaju minerala, Donat Mg ima mnogobrojne pozitivne efekte na ljudski organizam.